Wat doen we?

Catalogus

In deze catalogus vind je boeken, tijdschriften en andere materialen die de grote openbare bibliotheken in Nederland in hun bezit hebben.

Collecties

De deelnemende bibliotheken met PLUScollecties staan garant voor een rijke collectie. Men kan ondersteuning krijgen bij de selectie van de collectie.

Werkgroep IBL

De werkgroep IBL fungeert als kennisplatform voor het delen van kennis. Zij is ook adviesorgaan voor het bestuur van het Kennisplatform op het terrein van IBL.

Lees meer over de werkgroep IBL

Werkgroep Bladmuziek

De bladmuziek werkgroep is het kennisplatform voor het delen van kennis over bladmuziek. Daarnaast is zij adviesorgaan voor het bestuur van de Pluscollecties.

Lees meer over de werkgroep Bladmuziek

Werkgroep Metadata

De Werkgroep fungeert als kennisplatform en adviseert / rapporteert minimaal eenmaal per jaar aan het Plus bestuur en presenteert resultaten / adviezen, etc. aan collega’s uit het stelsel.

Lees meer over de Werkgroep Metadata

Werkgroep Collectie

De Werkgroep Collectie geeft adviezen aan het bestuur over het actief uitdragen van collecties. Zij is naast kennisplatform ook experimenteer en ontwikkelplatform.

Lees meer over de Werkgroep Collectie

Digitale etalages

Digitale etalages zijn dé themawebsites van bibliotheken met een unieke (boeken-)collectie. Een digitale etalage vormt een prima startpunt om een onderwerp te ontdekken, vanwege de rijke inhoud en verwijzingen. Een etalage wordt bijgehouden door diverse specialisten.

Lees meer over de digitale etalages